Sözleşmeler
KVKK Dokümanları
Eğitim Dokümanları
Yönetici Masası Nasıl Kullanılır?
Satışlar Ekranı Nasıl Kullanılır?
Mesajlar Ekranı Nasıl Kullanılır?
Entegrasyon Ekranı Nasıl Kullanılır?
Ürün Yönetimi Ekranı Nasıl Kullanılır?
Kullanıcı Ayarları Ekranı Nasıl Kullanılır?
Ayarlar Ekranı Nasıl Kullanılır?
Sanal Pazaryeri İşlemleri
StockMount Üyelik İşlemleri
Sık Sorulan Sorular
Paket içeriğindeki mağaza hizmeti ne demektir?
Sanal pazaryerlerinde yer alan her bir mağazanız, entegrasyon sağladığınız her e-ticaret sitesi StockMount paketinde bir mağaza olarak hesaplanır. Örneğin;
GittiGidiyor’da 2, N11’de 1, HepsiBurada’da 1 adet mağazanız varsa ve tamamı için StockMount entegrasyonu kullanacaksanız toplam mağaza sayınız 2 + 1 + 1 = 4 adet olacaktır.
Paketime ilave ettiğim mağazalar nasıl ücretlendirilir?
Paketinize ilave ettiğiniz her bir mağaza ayrı ücretlendirilir. Bu ücretlendirme 6 aylık veya yıllık satın alma gerçekleştirmenize göre değişkenlik gösterir.
Daha detaylı fiyat bilgisine paket oluşturma ekranından erişebilirsiniz.
Paket ve hizmet ücretlerine KDV dahil midir?
StockMount, ODTÜ Teknokent içerisinde faaliyet gösteren bir Ar-Ge firmasıdır. Bu nedenle KDV muafiyeti vardır. StockMount, sunduğu entegrasyon hizmetlerini “0” KDV ile faturalandırmaktadır.
Xml yayınlama ne demektir?
StockMount’a yüklenen bir veya birden fazla ürün kaynağındaki ürünler tek bir xml dosyası şeklinde dışarı yayınlanabilir. Yayınlanacak bu xml dosyasında fiyat artış ya da azalış oranları belirlenebilir. Xml tag alanları düzenlenebilir. Ek hizmet olarak satın alınabilen xml yayınlama özelliği dilendiği kadar alınabilir ve paketteki xml yayınlama adedi kadar xml dışarı yayınlanabilir.
Alt Kullanıcı nedir?
StockMount’a açılmış bir hesabı birden fazla kişinin kullanması gereken durumlarda alt kullanıcı hizmetinden faydalanılabilir. Paketinize ekleyeceğiniz her kullanıcı kendi şifresi ile sisteme giriş yapabilir. Yönetici konumunda olan asıl hesap kullanılarak alt kullanıcılar için yetki tanımlaması yapılabilir. Alt kullanıcıların her birine ayrı ayrı yetki ataması yapılabilir. StockMount yönetim panelindeki her ekran için okuma, yazma ve silme yetkilerinin tamamı veya bir bölümü alt kullanıcılara atanabilir. Örneğin bir kullanıcı sadece mesajlar bölümünü yönetirken bir diğeri satışlarla ilgilenebilir.
SMS Bildirimi Nedir?
Bu hizmet, StockMount tarafından müşterilerinize ve size gönderilecek olacak SMS leri kullanmanızı ve yönetmenizi sağlar. SMS leri satışlar veya mesajlar ekranlarından seçeceğiniz müşterinize kendiniz metin girerek gönderebileceğiniz gibi, önceden hazırladığınız şablonları da kullanabilirsiniz. Elle gönderimin dışında müşterilerinize otomatik SMS göndermeniz de mümkündür. Yeni sipariş geldiğinde, siparişe kargo bilgisi girildiğinde, belirleyeceğiniz gün ve saatlerde belirlediğiniz şablonlara göre çalışacak bildirim kuralları oluşturabilirsiniz. Böylece otomatik SMS gönderimi sağlanır. Hazırlanacak şablonlarda Müşteri adı soyadı, mağaza adı, sipariş kodu, ürün adı, kargo firması, kargo takip no gibi bilgiler otomatik olarak doldurulur ve ayrıca yazmanıza gerek kalmaz.
Rekabet Analizi nedir?
Rekabet analizi, ürünlerinizin pazaryerlerinde rakipleriniz tarafından hangi fiyatlara satıldığını görmenizi ve gerekirse fiyatınızı anlık olarak güncellemenizi sağlar. Pazaryerlerindeki rakiplerinizin analiz ettiğiniz ürünü hangi fiyata sattığını artan fiyat sırasına göre görüntüleyebilirsiniz. Kendi ürününüz de bu sıralama içinde yer alır ve diğer ürünlerle kolayca kıyaslayıp anlık fiyat güncellemesi yapabilirsiniz.
Her yeni StockMount kullanıcısına 100 Rekabet analizi kontörü hediye edilir. Bunun dışında Rekabet analizi 500 er kontör halinde veya aylık sınırsız kullanım şeklinde satın alınarak kullanılabilir.
Ücretler içerisine pazaryerlerinde mağaza ücreti dahil mi?
Ücretler içerisine sanal mağaza bedeli dahil değildir.
İlgili platformun kendi ücretlendirme politikası dahilinde listeleme veya ürün satışı komisyon bedeli vb. ödemeler için yine ilgili platformun kurumsal internet sitesine göz atabilirsiniz
Paket sürem dolduktan sonra ürünlerim siliniyor mu?
Siz tekrar aramıza dönene kadar hesabınız bıraktığınız şekilde kalır. Bu işlem sırasında hesabınızdaki ürünleri ya da hizmetleri içeren bir güncelleme yapılmaz. Dilediğiniz zaman hesabınızın paket süresini uzatıp işlemlere devam edebilirsiniz. Ancak paket süreniz sona erdikten sonra 30 gün boyunca sisteme giriş yapmamanız halinde sözleşmemiz gereği verilerinizi silme hakkımız saklıdır.
Standart servisler nelerdir?
Yönetici Masası, Satışlar, Mesajlaşma, Entegrasyon, Listeleme, Ürün ve Kullanıcı menüleri standart servislerdir. Bu servisler tüm paketlerde yer almaktadır.
Gittigidiyor’a Nasıl Üye Olunur ve Nasıl Dükkan Açılır?
Bunun için öncelikle www.gittigidiyor.com adresine giriş yapılır. Giriş sayfasının üst kısmında bulunan kayıt ol kısmına tıklanarak kayıt sayfasına gidilir. Kayıt sayfasının sağ tarafında bulunan kısımda istenilen bilgiler doldurulur. Buradaki bilgilerin doğru girildiğinden emin olunması gerekir. GittiGidiyor, kayıt işleminin tamamlanması için burada belirtilen e-posta adresine bir aktivasyon postası gönderecektir. Bilgiler doldurulduktan sonra kayıt ol düğmesine tıklanır.
Kayıt ol düğmesine basıldıktan sonra açılan ekranda üyelik işleminin onaylanması gerektiği bilgisi GittiGidiyor tarafından verilir. Belirtilen e-posta adresine ilişkin gelen kutusuna gidilir. GittiGidiyor’dan gelen “Üyelik Onay” konulu posta açılır. Bu postadaki “Üyeliğimi Onaylıyorum” düğmesine tıklanır. Tarayıcıda açılan pencerede GittiGidiyor tarafından talep edilen “yaşadığınız yer”, “doğum tarihi” ve “cinsiyet” bilgileri girilir. Böylece GittiGidiyor’a kayıt işlemi tamamlanır.
Açılan ekranda “Dükkân Aç” düğmesine tıklanır. Burada dükkân adı ve dükkân tanıtım yazısı kısımları doldurulur. Tüm müşteriler dükkân adı ve dükkân tanıtım yazısını göreceği için bu kısmın etkileyici bir içeriğe sahip olması önemlidir. Dükkân tipi ve süresi seçildikten sonra kredi kartı bilgileri girilir ve ödeme yap düğmesine tıklanır. GittiGiyor’daki sanal dükkân artık kullanıma hazırdır.
N11’e Nasıl Üye Olunur?
Bunun için öncelikle www.n11.com adresine giriş yapılır. Giriş sayfasının üst kısmında bulunan “mağaza girişi” bölümüne gidilir. Hemen üye ol kısmına tıklanarak üyelik sayfasına gidilir ve üyelik bilgileri doldurulur.
Mağaza şahıs firması olarak ya da tüzel kişilik olarak açılabilir. Şahıs Firması olarak açılacaksa üst kısımda şahıs firması seçilerek ilgili alanlar doldurulur. Tüzel kişilik için ise üst kısımdan şirket seçilir ve ilgili alanlar doldurulur. İşbirliği Sözleşmesi koşullarını okudum ve kabul ediyorum kutusu işaretlenip üye ol düğmesine tıklanır.
GittiGidiyor Api Entegrasyonu İçin Nasıl Başvuru Yapılır?
GittiGidiyor Api bilgilerini almak için öncelikle dev.gittigidiyor.com adresine giriş yapılmalıdır. Açılan sayfada “Api Anahtarları” sekmesi tıklanır. Açılan sekmede GittiGidiyor tarafından size verilen API bilgilerini görebilirsiniz.
GittiGidiyor API Bilgileri Nasıl Kullanılır?
GittiGidiyor tarafından size verilen API bilgilerini StockMount panelinize girmeniz gerekir.
GittiGidiyor’dan aldığınız bu bilgileri StockMount Yönetim Panelinde “Entegrasyon” menüsü altında “API Bilgileri” kısmında GittiGidiyor alanına girmeniz gerekir. Bu bilgiler girildiğinde StockMount sistemi GittiGidiyordaki dükkanınızla iletişim sağlayabilecek ve tüm entegrasyon işlemlerinizi gerçekleştirebilecektir.
N11 Api Entegrasyonu İçin Nasıl Başvuru Yapılır?
N11 Api hesabı tanımlamak için öncelikle n11.com da mağaza girişi yapılmalıdır. Mağaza yönetim panelinde menünün en sağında bulunan Bilgilerim kısmında API Hesaplarına giriş yapılır.
API Hesapları bölümünde “Yeni Hesap Oluştur” düğmesine basılır. Oluşturulan API Hesabına ait API anahtar bilgisi ekranda görüntülenir. AppSecret yani şifre bilgisi de N11 de kayıtlı e-posta adresinize gönderilir. İstenildiği zaman yeni Api şifresi oluşturulabilir veya Api hesabı silinebilir.
N11 Api Bilgileri Nasıl Kullanılır?
N11 tarafından size 2 adet Api tanımlama bilgisi verilir.
Bunlar AppKey ve AppSecret bilgileridir.
N11’den aldığınız bu bilgileri StockMount Yönetim Panelinde “Entegrasyon” menüsü altında “API Bilgileri” kısmında N11 alanına girmeniz gerekir. Bu bilgiler girildiğinde StockMount sistemi N11 deki dükkanınızla iletişim sağlayabilecek ve tüm entegrasyon işlemlerinizi gerçekleştirebilecektir.
Güncellemeler Hangi Sıklıkta Yapılır?
StockMount mağazalarınıza her gün belirlediğiniz saatte otomatik güncelleme sağlar. Bu güncelleme otomatik olarak çalışır, sizin müdahale etmenize gerek yoktur.
Otomatik güncelleme dışında herhangi bir mağazanızdan sipariş alındığında ilgili ürün diğer mağazalarınızda otomatik olarak güncellenir. Bunun dışında dilerseniz gün içinde istediğiniz zaman mağazalarınız için elle entegrasyon başlatabilirsiniz. Ayrıca günde 3 kez fiyat ve 3 kez stok güncelleme görevleri başlatabilirsiniz. Bu fiyat ve stok güncellemelerini elle anlık olarak başlatabileceğiniz gibi haftanın belirli gün ve saatlerinde otomatik çalışacak biçimde planlayabilirsiniz.
Otomatik Güncelleştirme İle Hangi Bilgiler Güncellenir?
Otomatik güncelleştirme öncesinde ürün kaynağınızdan gelen ürünlerle sanal pazaryerlerinde listelediğiniz ürünler kıyaslanır. Bu kıyaslama sonrasında ürün adı, açıklaması, stok adedi, fiyatı, resmi vb alanlarından herhangi birinde değişiklik meydana gelen ürünler otomatik olarak güncellenir.
Eğer ürün kaynağınızda yeni ürünler varsa bu ürünler sanal pazaryerlerine eklenir. Ürün stok adedi belirlediğiniz minimum stok adedinin altına düşenler varsa bu ürünler sanal pazaryerlerinden silinir. Ürün bilgilerinde değişiklik olanlar için ise değişiklik gerçekleşen alanlarda güncelleme yapılır.
StockMount Ürün Kaynağı Nedir?
Ürün Kaynağı, stockmount yönetim paneline eklediğiniz xml ve/veya excel dosyaları ile sisteme elle girdiğiniz ürünleri ifade eder.
StockMount’ta sisteme 3 farklı yolla ürün eklemeniz mümkündür. Bunlardan ilki Xml formatında ürün eklemektir. Tedarikçinizden aldığınız ya da ticari programınızdan ürettiğiniz Xml dosyalarının her birine bir isim vererek sisteme yükleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra StockMount ürün kaynağı adıyla sisteme kendiniz ürün bilgilerini girerek de ürünlerinizi ekleyebilirsiniz. Tüm bu eklemeler sonucunda sitemdeki xml ve excel dosyalarınızın sayısına stockmount ürün kaynağının da eklenmesiyle elde edilen sayı kadar ürün kaynağınız oluşmuş olur.
StockMount Dükkan Kaynağı Nedir?
Dükkan kaynağı, sanal pazaryerlerindeki dükkanlarınızda veya e-ticaret sitelerinde yayınlamaya karar verdiğiniz ürün kaynaklarını ifade eder.
Sisteme tanımladığınız her ürün kaynağını her dükkanınızda kullanmak zorunda değilsiniz. Ürün kaynaklarınızı hangi dükkanlarınızda kullanacağınızı dükkan kaynakları bölümünden seçebilirsiniz. Örneğin sisteme 4 adet xml tanımladıysanız 4 adet ürün kaynağınız var demektir. 2 adet dükkanınız olduğunu varsayarsak, ürün kaynaklarınızdan 1 adedini bir dükkanınızda kullanırken 4 adet kaynağın tamamını diğer dükkanınızda kullanabilirsiniz. Üstelik her iki dükkanda ortak kullandığınız xml için ayrı ayrı ilan şablonu ayarı yapabilir, farklı komisyonlarla satış gerçekleştirebilirsiniz.
StockMount’a Ürün Kaynağı Nasıl Yüklenir?
Xml veya Excel formatındaki ürün kaynak dosyaları StockMount’a Entegrasyon menüsü altında yer alan Ürün Kaynakları bölümünden eklenir.
Daha yaygın olan Xml formatındaki ürün kaynağını yüklemek için bu bölümde “Yeni Ekle” düğmesine basılır. Açılan ekranda ürün kaynağına bir isim ve varsayılan ürün stoğu girilir. (Bazı Xml lerde ürünlerin stok miktarı sayısal olarak belirtilmez. Yalnızca stokta olup olmadığı bilgisi yer alır. Bu durumlarda ürünlerin stok miktarına varsayılan ürün miktarı sistem tarafından yazılır.) Bu iki bilgi girilip kaydet düğmesine basıldığında xml, ürün kaynakları listesine eklenir. Listede en sağda buluna “önizleme” düğmesine basılır. Açılan ekranda StockMount için gerekli alanlarla Xml deki alanların eşleştirilmesi gerekir. Buradaki alanların doğru eklenmesi ürünlerin de doğru yayınlanması açısından önemlidir.
StockMount tarafından istenen zorunlu alanların yanı sıra eğer Xml de yer alıyorsa zorunlu olmayan alanlar da eşleştirilebilir. Zorunlu alanlar ve olası karşılıkları aşağıdaki gibidir:
Ürünler (Karşılığı “ürünler”, “products” gibi benzer anlamlı kelimeler olabileceği gibi tamamen farklı bir kelime de olabilir. Genelde “Root item” olarak belirtilen ve Xml alanlarının en üst satırında yer alan kelimedir.)
Ürün (Karşılığı “ürün” ya da “product” olabileceği gibi başka bir kelime de olabilir. Genelde listenin ikinci sırasındaki “Root item” dır.)
Ürün Kodu (Karşılığı “ürün kodu”, “product code”, “product id”, “ürün id” veya bunlara benzer kelimeler olabilir.)
Ürün Adı (Karşılığı “ürün adı”, “product name”, “name” veya bunlara benzer kelimeler olabilir.)
Fiyat (Karşılığı “fiyat”, “price”, “satış fiyatı”, “sale price” gibi kelimeler olabilir. Bazı durumlarda Xml üzerinde birden fazla fiyat bilgisi de yer alabilir. StockMount burada belirttiğiniz fiyatı KDV dahil alış fiyatınız olarak kabul eder.)
Açıklama (Karşılığı “açıklama”, “detay”, “description”, “ürün açıklaması”, “details” gibi kelimeler olabilir.)
Miktar (Karşılığı “stok miktarı”, “adet”, “stok adedi”, “miktar”, “quantity”, “stock” gibi kelimeler olabilir.)
Resim1 (Karşılığı “resim”, “resim 1”, “büyük resim”, “image” gibi kelimeler olabilir.)
Kategori Adı1 (Karşılığı “kategori”, “kategori 1”, “ana kategori”, “category 1” gibi kelimeler olabilir. Xml deki kategoriler içinde en üst kategoriyi temsil eder. Xml de birden fazla kategori kademesi varsa StockMount’ta zorunlu olmamasına karşın diğer kategori kademelerinin de doldurulması gerekir.)
Tüm bu alanlar için eşleştirmeler doğru şekilde yapıldıktan sonra dükkan kaynakları kısmında tanımlama yapılmalıdır.
StockMount’a Elle Ürün Ekleme Nasıl Yapılır?
StockMount’a ürünlerinizi elle ekleyebilirsiniz. Bunun için Ürün/StockMount bölümüne girmeniz ve sağ tarafta Ürün İşlemleri başlığı altında yer alan “Yeni Ürün Ekle” düğmesine tıklamanız gerekir.
Açılan ekranda ürününüzle ilgili bilgiler 3 ayrı sekmede sizden istenir. Bunlar genel bilgiler, açıklama ve resimlerdir. Burada zorunlu olan alanlar kalın yazı ve yıldız işaretiyle belirtilmiştir.
Burada iki nokta önem arz eder. Fiyat kısmına KDV dahil fiyat yazılmalıdır. Resimler bölümüne ise ürününüze ait resmin web adresi yazılmalıdır. (Ürün resimlerinizi yayınlayacağınız alanınız yoksa StockMount’tan veri depolama alanı satın alabilir ve resimlerinizi bu alanda depolayabilirsiniz.)
Dükkan Kaynağı Nedir?
Dükkan kaynağı, sisteme yüklenen ürün kaynakları içinden hangilerinin ilgili dükkan için kullanılacağını belirtir.
Sisteme yüklediğiniz bir veya daha fazla ürün kaynağına kategori eşleştirmesi yapılabilmesi için sistemin hangi ürün kaynağının hangi sanal pazaryerinde kullanılacağını bilmesi gereklidir. Bu ekranda üst kısımda sanal pazaryeri ve dükkan seçimi yapıldıktan sonra alt kısımda solda sistemde yüklü ürün kaynakları, sağ kısımda ise o dükkanda kullanılacak ürün kaynakları görüntülenir. Kullanılacak kaynakları sağ tarafa almanız, kullanılmayacak olanları sol tarafta bırakmanız yeterlidir.
İnternet sitemi StockMount’a nasıl entegre edebilirim?
StockMount üzerinden API servisleri kullanarak IdeaSoft ve T-Soft altyapılı sitelere ürün aktarımı ve bu sitelerden StockMount’a sipariş aktarımı gerçekleştirebilirsiniz. İlgili platform ya da platformlardan gelen siparişler anlık olarak StockMount’ a aktarılır ve hep güncel kalmanız sağlanır.
Sitenizdeki ürünleri pazaryerlerine aktarmak için ise sadece sitenizden XML yayınlamanız yeterlidir. Herhangi bir siteden yayınlayacağınız XML’i StockMount’a entegre edebilirsiniz.
StockMount’a düşen siparişlerimi muhasebe programıma ya da web siteme aktarabilir miyim?
StockMount şimdilik sadece Paraşüt ile direkt entegredir. Paraşüt API entegrasyonu sayesinde pazaryerlerindeki mağazalarınızda ve e-ticaret sitelerinizde gerçekleştirdiğiniz satışları Paraşüt hesabınıza aktarabilirsiniz.
Bunun dışında ücretsiz web servislerimizden faydalanarak ilgili muhasebe programınız veya web sitenize sipariş bilgilerinizi aktarabilirsiniz; ilgili web servislerine erişim için buraya tıklayınız.
HepsiBurada Api Entegrasyonu İçin Nasıl Başvuru Yapılır?
https://hepsiburada.secure.force.com/apex/NewMemberTicketForm linkinde
5- Talep Tipi alanına “API entegrasyon ile ilgili bilgi / yardım istiyorum” seçeneği işaretlenmeli,
10-Mesaj Alanına “StockMount ile ürün entegrasyonu sağlayacağım. API yetkisinin tanımlanmasını rica ederim.” yazılmalıdır.
SanalPazar Api Entegrasyonu İçin Nasıl Başvuru Yapılır?
Üye girişi yaptıktan sonra http://www.sanalpazar.com/attribute_api.php adresindeki API Başvuru Formunda gerekli bilgileri doldurmalı ve Not kısmına “StockMount Profesyonel Entegrasyon Yöneticisinde kullanmak üzere” ekledikten sonra Gönder butonuna basarak API bilgileriniz için istek oluşturabilirsiniz. *SanalPazar’ın API bilgisini paylaşmak için minimum 3 aylık Gold mağaza taahhüdü istediğini belirtmek isteriz.
ePttAVM Api Entegrasyonu İçin Nasıl Başvuru Yapılır?
İlgili Kategori Yöneticisi ile “API Bilgileri Talebi” konusunda iletişime geçilmesi gerekmektedir.
Talebinizi iletirken mutlaka bulunması gerekenler: Mağaza kullanıcı adınız, Mağaza şifreniz, Mağaza kodunuz.
Akakçe Api Entegrasyonu İçin Nasıl Başvuru Yapılır?
Akakçe entegrasyonu diğer pazaryerlerinden farklı bir entegrasyon yapısına sahiptir.
– Akakçe’de listelenmesi üzere ürün kaynağınızı tarafımıza iletmelisiniz.
– Akakçe’ye gönderilmesi üzere XML’iniz StockMount tarafından hazırlanacaktır ve iletilecektir.
– XML’iniz Akakçe tarafından işleme alındıktan sonra API bilgisi paylaşılmaktadır.
Mesajlaşma Geçmişi Nasıl Görüntülenir?
StockMount yönetim paneli üzerinden sanal pazaryerlerinde gerçekleştirdiğiniz tüm mesajlaşmalarınız StockMount tarafından depolanır. GittiGidiyor ve N11 gibi sanal pazaryerlerinde mesajlarınız belirli süreler sonunda otomatik olarak silinir. Ayrıca müşterilerinizle gerçekleştirdiğiniz yazışmaları tek ekranda görmeniz mümkün olmadığı için her mesaja tek tek bakmanız gerekir.
StockMount, tüm mesajlarınızı siz silinceye kadar depolar. Böylece eski mesajlarınıza da kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca Mesajlar bölümünde veya Satışlar bölümünde herhangi bir müşterinizi seçtiğinizde sağ taraftaki Tüm Mesajlar sekmesinde müşterilerinizle gerçekleştirdiğiniz tüm yazışmaları tarih sırasına göre görüntüleyebilirsiniz.
StockMount ile Hangi Sanal Pazaryerlerinde Mesaj Gönderilir?
StockMount yönetim panelini kullanarak sanal pazaryerlerindeki dükkanlarınızdan veya e-ticaret sitelerinizden gelen mesajlarınızı görüntüleyebilir ve cevaplandırabilirsiniz.
Eğer dükkan açtığınız sanal pazaryeri veya e-ticaret siteniz mesajlaşma servisine sahipse ve bu konuda api servisi mevcutsa StockMount yönetim panelinden mesajlaşma servisini kullanarak mesaj alabilir ve gönderebilirsiniz. Sadece müşterilerinizden değil, sanal pazaryerlerinden gönderilen mesajları da görüntülemeniz mümkündür.
StockMount ile Mesajlar Filtrelenebilir mi?
StockMount, mesajlarınızı sınıflandırır ve saklar. Mesajlar panelinde okunmuş ve okunmamış mesajlarınızı görüntüleyebilir, cevaplanmamış mesajları görebilirsiniz. Mesajlarınızı konusuna göre filtreleyebilirsiniz.
Her dükkanınız için gelen, gönderilmiş ve silinen mesajlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Mesajlarınız içinde arama yapabilirsiniz. Aramanızı kimden, kime, konu, mesaj içinde geçen kelimeler ve mesaj tarihine göre yapabilirsiniz. Müşterilerinizin yazdığı mesajlara göre ruh hallerini etiketleyebilir ve bu seçime göre de arama yapabilirsiniz.
StockMount ile SMS Mesajı Nasıl Gönderilir?
Satın aldığınız paket içerisinde SMS mesaj gönderme özelliği bulunuyorsa StockMount ile müşterilerinize SMS mesajı gönderebilirsiniz. Paketinizde bu özellik yoksa uygulama içi satın alma ile bu özellikleri satın alabilirsiniz.
Müşterinizin iletişim bilgilerine girdiği telefon numarası mobil ise bu mesajları gönderebilirsiniz.Eğer müşteriniz iletişim bilgileri kısmına cep telefonu numarası girmediyse ve siz bir şekilde müşterinizin mobil telefon numarsını öğrendiyseniz bu numarayı sisteme kaydedebilirsiniz. Bu numara müşterinizin sonraki alışverişlerinde de sistem tarafından hatırlanır. Böylece dilediğiniz herhangi bir zamanda müşterinize SMS mesajı gönderebilirsiniz.
StockMount Otomatik SMS Servisi Nasıl Kullanılır?
e-Ticarette müşteri memnuniyetini sağlamak en zor ama en önemli unsurlardan biridir. Müşterileri Sanal Pazaryerlerinde bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğinde siparişinin her durumundan anında haberdar olmak ister. Veya satıcıya bir soru yönelttiğinde en kısa sürede cevap almak ister. StockMount kullanıcıları müşterilerinin Sanal Pazaryerleri üzerinden gönderdiği mesajları anlık olarak görebilir, bunları ister Sanal Pazaryeri üzerinden, isterse SMS mesajlarıyla cevaplayabilir. Önceden hazırlanan mesaj şablonları kullanılarak çok daha hızlı ve düzenli mesajlar gönderilebilir, müşteri adı, sipariş kodu, kargo takip numarası gibi bilgiler bu şablonlar sayesinde otomatik olarak mesajlara eklenebilir.
Yenilenen otomatik SMS sistemi ile artık StockMount kullanıcıları kendi kurallarını oluşturabilir, otomatik SMS gönderimleri gerçekleştirebilir. Yeni sipariş geldiğinde veya kargo bilgisi sisteme girildiğinde müşteriler otomatik SMS ler ile bilgilendirilebilir. Sistemde birden fazla kural oluşturulabilir ve haftanın hangi gününde ve günün hangi saatinde hangi kuralın çalışacağı belirlenebilir. Böylece StockMount kullanıcıları, müşterilerini her aşamada en hızlı biçimde bilgilendirerek hem e-Mağazalarına daha kurumsal bir görünüm sağlar hem de müşteri memnuniyetini artırırlar.
Örneğin genel işleyişte uygulanan aynı gün kargo veya ertesi gün kargo kuralları otomatik SMS e aktarılabilir. Varsayalım bir StockMount kullanıcısı her gün saat 15:00 e kadar gelen siparişleri aynı gün saat 18:00 e kadar, 15:00 ten sonra gelen siparişleri de ertesi gün 13:00 e kadar kargoya veriyor. Bu durumda müşterilerini otomatik olarak bilgilendirebilmesi için iki adet kural oluşturması yeterli.
İlk kuralda saat 00:00 – 15:00 saat aralığını seçerek bu saat aralığında gelecek siparişler için aşağıdaki gibi bir metin yazılabilir:
“Merhaba [CustomerName],
Siparişiniz alınmıştır. Mağazamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Siparişiniz bugün saat 18:00 e kadar kargolanacaktır.
Mağaza Adınız”
Böylece bu saat aralığında gelen her siparişe, müşterinin adı ve soyadı ile hitap edilerek (CustomerName yazan kısma müşteri adı ve soyadı otomatik olarak yazılır) kurumsal bir bilgilendirme mesajı gönderilebilir.
İkinci kural için 15:00 – 00:00 saat aralığı için aşağıdaki gibi bir metin hazırlanabilir.
“Merhaba [CustomerName],
Siparişiniz alınmıştır. Mağazamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Siparişiniz yarın saat 13:00 e kadar kargolanacaktır.
Mağaza Adınız”
Bu kuralları çeşitlendirmek mümkündür. Hafta sonu ve tatil günleri için özel kurallar oluşturulabilir. Kurallar aktif ve pasif duruma alınabilir. Müşteri Adı, Dükkan Adı, Kargo Firması, Kargo Takip No ve Sipariş Kodu bilgileri otomatik olarak mesajlara eklenebilir.
StockMount ile Nasıl Fatura Düzenlenir?
Satın aldığınız pakete fatura düzenleme özelliği dahilse StockMount ile fatura hazırlayabilirsiniz. Eğer paketinizde mevcut değilse uygulama içi satın alma ile fatura düzenleme seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz.
StockMount sistemine satın aldığınız fatura düzenleme sayısı kadar ayrı fatura tasarımı ekleyebilirsiniz. Fatura tasarımınızı rapor kısmında rapor tasarımını kullanarak hazırlamanız mümkündür. Bunun için öncelikle faturanızı tarayarak ya da fotoğrafını çekerek tasarım ekranının arka planına aktarmanız gerekir. Daha sonra tasarım araçlarını kullanarak, tamamı Türkçe kullanılabilen menülerle sürükle bırak yaparak kendi tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Bundan sonra tek yapmanız gereken satışlar ekranında fatura düğmesine basarak çıktı almaktır.
StockMount ile Faturalar Toplu Halde Yazdırılabilir mi?
Evet. StockMount ile faturalarınızı tek tek ya da toplu halde yazdırabilirsiniz.
Satışlar ekranında sipariş detay bölümünün sol alt köşesinde yer alan “toplu fatura listesine ekle” düğmesine basarak ilgili satışın faturasını listeye ekleyebilirsiniz. Tüm fatura düzenlenecek satışları bu şekilde listeye ekledikten sonra toplu yazdır düğmesine basarak tamamı için fatura yazdırabilirsiniz.
E-fatura kesebilir miyim/hazırlayabilir miyim?
StockMount’un entegrasyon sağladığı bir e-fatura entegratörü ile çalışıyorsanız e-Fatura/e-Arşiv dokümanlarınızı StockMount üzerinden otomatik oluşturabilirsiniz.
Listelenecek Ürünlerin Fiyatları Nasıl Belirlenir?
StockMount Yönetim Panelinde “listeleme” ekranında tüm dükkanlarınız ve ürün kaynaklarınız için listeleme ayarlarınızı yapabilirsiniz.
Listeleme şablonunda Komisyon sekmesinde fiyat ayarlamalarınızı yapabilirsiniz. Ürün kaynağınızdan gelen fiyatların üzerine dilerseniz yüzde oranı olarak komisyon ekleyebilir ya da TL bazında tutar olarak ekleme yapabilirsiniz. Dilerseniz bu ayarları genel olarak yapabileceğiniz gibi, kategori bazında ya da ürün bazında da yapabilirsiniz.
Listeleme şablonunda komisyon kısmında belirteceğiniz Oran bilgisi XML den gelen fiyata % bazında ekleyeceğiniz kar oranını belirler. Ek tutar ise komisyonlu tutarın üzere TL cinsinden eklenecek tutarı belirtir. Örneğin XML deki fiyatı 100 TL olan bir ürün %10 Oran ve 6 TL ek tutar ile yayınlanırsa, satışa çıkarılacağı tutar 100 + 100 x %10 + 6 = 116 TL olacaktır.
Listelenecek Ürünlere Açıklama Eklenebilir mi?
StockMount ile ürün kaynağından gelen ürünlerinizin açıklamalarını düzenleyebilir, ek açıklamalar ilave edebilirsiniz.
Text editörü sayesinde açıklamalarınızı kolayca düzenleyebilirsiniz. Ek açıklamalarınızı dilerseniz genel kategorisinde hazırlayıp tüm ürünleriniz için kullanabilirsiniz. Dilerseniz ek açıklamaları kategoriye veya ürüne özel oluşturabilir ve kullanabilirsiniz. Ayrıca StockMount sistemine elle eklediğiniz ürünler için de kendi açıklamalarınız oluşturabilirsiniz.
Kategori Eşleştirme Nedir?
Sanal pazaryerlerinde ve e-ticaret sitelerinde satış yapabilmek için xml veya excel formatındaki ürün kaynağında yer alan kategorilerinizi bu platformlardaki kategorilerle eşleştirmeniz gerekir.
StockMount kategori eşleştirme sihirbazını kullanarak kaynak dosyalardaki kategorilerinizi sanal pazaryerlerindeki kategorilerle kolayca eşleştirebilirsiniz. Bu eşleştirmelerin bir defaya mahsus olmak üzere tarafınızdan yapılması gerekir. Ürünlerinizin doğru kategori altında yayınlanması satışlarınız için önemlidir. Yanlış kategoride veya hatalı bilgi ile yayınlanan ürünler hem müşterilerinizin bu ürünlere ulaşmasını zorlaştırır hem de iade ve değişimlere yol açabilir.
Kategori Eşleştirmesi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kategori eşleştirirken kullanacağınız kategori eşleştirme sihirbazı sizi bu konuda yönlendirecektir. Kategori eşleştirme işlemi seçim yaptığınız sanal pazaryerinin kategori şablonuna uygun olarak gerçekleştirilir. Eşleştirmek istediğiniz kategorideki herhangi bir kelimeyi yazdığınızda sihirbaz size içinde bu kelimenin yer aldığı kategorileri sıralar. Sizin için en uygun kategoriyi seçtiğinizde, ilgili kategori için doldurulması zorunlu olan ve olmayan alanları sistem size gösterir. Marka, garanti süresi, bellek miktarı vb. spesifik özellikleri de girdikten sonra kaydet düğmesine basarak o kategori için eşleştirmeyi tamamlamış olursunuz.
StockMount ile kategori eşleştirmesini kategori bazında ya da ürün bazında yapmanız mümkündür. Örneğin Notebook kategori için genel bir eşleştirme yaptığınızda özellik kısmındaki bellek, ekran boyutu, hard disk kapasitesi gibi özelliklere tek değer girmek zorunda kalacağınızdan bu seçim istenmeyen sonuçlar yaratabilir. Ancak ürün bazında eşleştirme yaparsanız i3, i5, i7 işlemcili notebookları ayrı ayrı eşleştirebilir ve daha doğru listeleme yapabilirsiniz.
Satıcı olarak Market’e ödeme yapmam gerekir mi?
Hayır, Market için ödeme yapmanız gerekmiyor.
StockMount kullanıcıları mevcut paketlerine yaptıkları ödemenin dışında Market kullanımı için ilave bir ücret ödemezler.
Satıcı olarak tedarikçilere ön ödeme yapmam gerekiyor mu?
Hayır, ön ödeme yapmanız gerekmiyor.
Tedarikçilere ait ürünleri kendi e-ticaret mağazalarınızda listeledikten sonra, sipariş geldiğinde tedarikçiden ürünü StockMount paneli üzerinden satın alırsınız. Satın alma işleminden sonra sipariş bilgileri tedarikçiye aktarılır ve tedarikçi ürünü son kullanıcıya kargolar.
Satıcı olarak Market’ten satmak istediğim ürünleri seçebilir miyim?
Evet, satmak istediğiniz ürünleri seçebilirsiniz.
Tedarikçileri ve ürünleri inceleyebilir, tedarikçinin hizmet koşullarını, kargo ücretlerini, iade ve değişim politikasını değerlendirerek, size uygun olan tedarikçi veya tedarikçilerin ürünlerini satışa çıkarabilirsiniz.
Market ürünlerini hangi e-ticaret sitelerinde satabilirim?
StockMount kullanıcıları Market ürünlerini N11, GittiGidiyor, SanalPazar, e-PttAvm ve Akakçe e-ticaret sitelerindeki mağazalarında satışa çıkarabilirler.
Eğer paketinizde kendi e-ticaret siteniz varsa bu sitelere ek olarak kendi e-ticaret sitenizde de ürünleri satabilirsiniz.
Hem satıcı hem tedarikçi olabilir miyim?
Evet, hem satıcı hem tedarikçi olabilirsiniz.
Kendi ürünlerinizi e-ticaret sitelerindeki mağazalarınızda satmaya devam ederken, Market’e tedarikçi olarak ürünlerinizi listeleyebilir, aynı zamanda diğer tedarikçilerin ürünlerini de kendi mağazalarınızda satabilirsiniz.
Market Nasıl Çalışır?
StockMount’a hemen üye ol, panelden Market’e kolayca giriş yap.
Satmak istediğin ürünleri Market’ten seç.
Ürünlerin hangi mağaza veya mağazalarda satacağını seç.
Kategori eşleşmeleri otomatik olarak kopyalanır, kategori eşleştirme için zaman harcamana gerek yok.
Mağaza bazında ürün fiyatları ve listeleme koşullarını hazırla.
Ürünlerin otomatik olarak satışa çıksın.
Ürün satışı gerçekleştiğinde siparişi StockMount panelinde görüntüle.
Ürünü StockMount içinden online ödeme ile satın al.
Ürünü satın alındığında sipariş bilgisi otomatik olarak tedarikçiye aktarılsın.
Ürünü tedarikçi son kullanıcıya kargolasın.
Siparişlerinin durumunu StockMount panelinden takip et.
Sen son kullanıcıya, tedarikçi sana fatura kessin.
Tedarikçiye mesaj ve dosya gönderimini StockMount panelinden yapabilirsin.
Market’e tedarikçi olarak ödeme yapacak mıyım?
Tedarikçiler, satın alınan ürünleri için StockMount’a sözleşme ile belirlenen hizmet bedeli tutarını öderler.
Tedarikçi olarak her ürünü listeleyebilir miyim?
Satışı ilgili yasalarca yasak olan ürünler haricinde her türlü ürünü listeleyebilirsiniz.
Satışı ilgili yasalarca yasaklı olan ürünleri sözleşmede inceleyebilirsiniz.
Tedarikçi olarak başvurdum, ne zaman cevap gelir?
StockMount Market bölümünde yapılan yenileme çalışmaları nedeniyle Ocak 2020 sonuna dek tedarikçi başvuruları sadece bilgi olarak saklanmakta, başvuru sonrası işlemler hayata geçirilmemektedir. 2020 Nisan ayı itibari ile tekrar tedarikçi başvurularına dönüş yapılmaya başlanacaktır.
Tedarikçi olmak için e-ticaret sitelerinde mağaza sahibi olmam gerekiyor mu?
Hayır gerekmiyor.
E-ticaret sitelerinde mağazaları olan satıcılar, sizin ürünlerinizi kendi mağazalarında satışa koyar. Satış gerçekleştiğinde, sipariş bilgilerini StockMount panelinizden görüntüleyebilirsiniz.